Blog

Varisler Sadece Estetik Bir Sorun Değildir

Toplumumuzda erkekler kendilerinde varis olmayacağını düşünmektedir. Kadınlarda sadece kozmetik açıdan bir sorun olduğunu düşünmektedir. Estetik açıdan rahatsız olunmadığı takdirde, kişiler tedavi olmak için çaba göstermemektedir.
Varisler Sadece Estetik Bir Sorun Değildir.

Varis toplardamarların genişlemesi halidir. Genişlediğinde görünür hale gelirler ve sanki sadece estetik bir sorun gibi algılanbilir. Oysa bu kişilere detaylı bir sorgulama yapıldığında bacaklarında ağrı, dolgunluk hissi, akşamları artan yorgunluk, zaman zaman kramplar ve geceleri uykuda huzursuzluk hissi tarif ederler. Eğer bu tip şikayetler de varsa varis altta yatan ciddi bir toplardamar hasarı var demektir ve bu artık bir sağlık sorunudur. Ve bu sorun ilerleyici, yıllar içinde bacak dolaşımını zorlaştırıcı bir olaydır.

Varisler, önemsenmediğinde ve önlem alınmadığında, zaman geçtikçe kişilerin günlük yaşantısında ağrılara sebep olmakta, bacakların şişmesine, egzamaların oluşmasına ve yaşam kalitesinde şikayetlerin artmasına sebep olabilmektedir.

Her sağlık sorununun tedavisinde olduğu gibi, varislerin erken zamanda teşhisi ve tedavisi önemlidir. Varis tedavisi erken dönemde olduğunda, sorunun ilerlemesi durdurulur ve varis sorunu ortadan kalkar.

Belli bir yaştan sonra hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen varis hastalığı veya hastalıkları, toplardamarların çalışma sistemindeki bir aksaklıktan kaynaklanmaktadır. Eğer ailede genetik bir varis hastalığı varsa erken dönemde görülmeye başlanıyor. Kimi kadınlarda gebeliğe bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Hem kadın hem de erkeklerde, şişmanlık ve yaşa bağlı olarak da şiddeti ve sıklığı artmaktadır.

Kişilerin uzun süre oturması, uzun süre ayakta kalkması veya çalışması, hayatlarındaki ağır yaşam koşulları, bedenin ihtiyacı olan dinlenmeyi gerçekleştirememesi de varis problemlerinin başlamasına sebep olmaktadır. Önlem alınmadığında şikayetlker, yaşam kalitesini düşürmektedir. Çalışma hayatındaki performansınızı azaltmaktadır. Sosyal hayatınızda arkadaşlarınızla olan planlarınızda eve gitme ihtiyacı hissettirebilmektedir.

Varis problemleri, problemin derecesine göre ameliyatsız veya ameliyatlı yöntemlerle tedavi edilmektedir.

Uzun yıllar sadece kadınlarda topuklu ayakkabı giymekten olduğu ve dışarıdan görülmesinin sadece estetik bir sorun olduğu düşünülen varisler, gerçekte bir damar sorunudur. Bir sağlık sorunudur. Sağlıklı bir yetişkinde, damarlar dışarıdan görülmemektedir. Görülmeye başlandığında, damar sisteminde birşeylerin ters gittiğini düşünülmelidir.

Çoğu insanda mavi renkli damarların dışarıdan görülmesiyle, içeride sorunlar başladığını belli eden varisler, bacaklarda şişme problemlerine de sebep olmaktadır. Çoğu erkek ve kadın, estetik kaygıları olmadığını söyleyip, bacaklardaki şişmenin veya kalınlaşmanın, kendilerini rahatsız etmediklerini söylemektedirler. Şişme sorunların artmaya başladığını ve damarların tedavisinin gerektiğinin belirtisidir. Problem tedavi edilmedikçe, damar iltihabına, kanamalara, kramplara, tabanlarda yanmaya ve sürekli bitmeyen bir yorgunluk hissine de sebep olur. Belirtileri önemsenmediğinde yıllar içinde bacaklardaki harabiyet daha da artabilir.

Damarlar belirgin olduğunda ve şişme azıcık başladığında bile mutlaka bir kalp ve damar cerrahisi uzmanına başvurulmalıdır. Varis doktoru denilebilecek, varis konusunda uzmanlaşmış bir doktora başvurulmalıdır.

Eskiden cerrahi yöntemlerle tedavi edilirken, günümüzde tıptaki gelişmelerle ameliyatsız çözümler de yapılmaktadır. Ameliyatsız varis tedavisi ile istenmeyen sorunların yaşanması engellenebilmektedir. Kişilerin günlük yaşantısından uzak kalmadan sağlıklı damarlara kavuşması mümkün.

Ameliyatlı varis tedavilerinin çoğu, genel anestezi ile olabilmektedir. Kapsamlı varis tedavisi yapılabilmektedir.

Lazer ile lazer ablasyon tedavisi, radyofrekans ablasyonu, glue ile tedavi, skleroterapi ile tedavi, en popüler, hızlı bir iyileşme süreci olan çözümleridir. Popüler ve uygulamadaki kolaylık, kişilere çok avantaj sağlamaktadır.

Varis Tedavisi yöntemlerinde iz kalmadan mutlu ve sağlıklı günler mümkün…15-20 dakika gibi kısa sürelerde varis sorunu ortadan kalkabiliyor. Kişileri ağrılarından dolayı varis çorabı giyerek, ağrılı bir yaşam çekmesinden kurtarıyor. Aynı gün evlerine yürüyerek taburcu olan hastalar, kanamasız ve ağrısız bir iyileşme süreci yaşamaktadır.

İstanbul'da problemlerinizden kurtulmak ve kolay çözümler için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.